Schimmel in huis

Schimmels voelen zich thuis in een warme, vochtige en slecht geventileerde omgeving.
Offerte aanvragenMeer informatie

Wij lossen vochtproblemen op van A tot Z !

Schimmel in huis

Schimmels voelen zich thuis in een warme, vochtige en slecht geventileerde omgeving. Maar toch ziet u deze gast liever gaan dan komen. Schimmels veroorzaken namelijk vieze vlekken op o.a. muren, vloeren en plafonds. Daarnaast verspreiden zij zich zeer snel.

Oorzaken van schimmels

Wanneer condens op een poreus oppervlak terecht komt ontstaat er schimmel. Woningen worden vandaag de dag steeds beter geïsoleerd. Dit is fijn voor het vasthouden van warmte in de winter, maar zorgt er wel voor dat het steeds belangrijker wordt dat er goed geventileerd wordt. Dit gebeurt meestal via ingebouwde ventilatieroosters of door het openen van ramen en deuren. In veel gevallen is dit niet afdoende en krijgen schimmels de kans zich te verspreiden.
Een hoge luchtvochtigheid binnenshuis en schimmelvorming bestonden vroeger natuurlijk ook al. Voorheen verzamelde het vocht zich veelal op de ramen, maar sinds de toepassing van dubbel-glas, en verbeterde isolatie, verplaatst het vocht zich naar andere plekken. Bovendien zorgen moderne levenswijzen ervoor dat er gemiddeld meer vocht in een woning aanwezig is (er wordt bijvoorbeeld gemiddeld vaker gedoucht, minder geventileerd in de herfst- en wintermaanden etc.)

Gevolgen van schimmels

Schimmels ontwikkelen zich als groene, bruine, grijze en zwarte vlekken op allerlei oppervlakken. Denk hierbij niet alleen aan muren, plafonds en vloeren in de badkamer, de keuken en de kelder, maar ook aan meubels en kleding. Ze kunnen in principe overal voorkomen waar de vochtigheidsgraad te hoog is. De vlekken zijn echter niet het enige gevolg van schimmels. Nog een ongewenst gevolg van schimmels in huis is het ontstaan van een muffe lucht in de woning. Dit vochtprobleem ontwikkelt namelijk een hogere concentratie bacteriën in de lucht. Deze bacteriën zijn zeer schadelijk voor de mens, ze verzwakken het immuunsysteem en veroorzaken allergieën en ademhalingsstoornissen.


 

Schimmel vormt zich veelal op de volgende plekken:

  • In de hoeken van een kamer
  • Op kleding en schoenen
  • Op/of achter de gordijnen en meubels
  • Op kozijnen
  • Op muuroppervlakten
  • Op het plafond

Oplossing tegen schimmel

Wanneer u dit vochtprobleem waarneemt in huis is het verstandig om de schimmel snel te laten behandelen. Schimmels beschadigen namelijk niet alleen uw eigendommen, maar kunnen ook zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid. Neem dan contact met ons op en dan gaan we het probleem aanpakken.

Open chat
Waarmee kan ik u van dienst zijn.
Waarmee kan ik u van dienst zijn.